За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

По-лесна и по-евтина регистрация на български фирми в Европа от 2010-та


Дарик нюз

Въвеждане на единен статут на европейските дружества от 1-ви юли 2010-та е предложила Европесйката комисия, анонсира евродепутатът Биляна Раева на днешната работна среща на тема „Да доближим работата на Европейския парламент до бизнеса и гражданите: практически аспекти“, която се проведе в Музея на Съединението в Пловдив.

Основната цел на този акт е да се премахнат бариериерите пред мобилността на малките и средни предприятия /МПС/, свързани с различията на националните законодателства по тяхната регистрация, обясни Раева. С въвеждането на единния статут всеки европейски предприемач ще може да направи свое Европейско дружество на базата на унифицирана за всички страни членки на ЕС регулативна рамка. Според евродепутат Биляна Раева така бизнесмените ще могат да създават дружества и дъщерни дружества под единна мениджърска структура, независимо от тяхното местонахождение, което ще им спестява време и ще намали разходите им. Актът за МСП предвижда минималният капитал на Европейското дружество да е 1 евро, за да бъде максимално улеснена и достъпна регистрацията и пререгистрацията на всеки предприемач.

Във връзка със стратегията на Европейската комисия за развитие и подпомагане на малкия и среден бизнес през 2010-та година ще стартира и пилотен проект, предложен от Биляна Раева, за въвеждане на единна електронна система, с която по-ефективно и евтино да комуникират различните малки и средни фирми в Европа. Основен проблем на малкия и среден бизнес е, че често се оперира с различни и сложни информационни системи , което значително усложнява бизнес процесите между предприемачите, оскъпява ги и понижава тяхната конкурентноспособност, уточни Раева. Според нея с въвеждането на новата електронна система тези бариери ще отпаднат. Секторите, които се очаква да бъдат включени в началния етап от изпълнението на пилотния проект са строителство, хранително-вкусова промишленост, автомобилостроене, електроника и др. За реализацията на тази програма бюджетната комисия на Европейския парламент е отпуснала 2 млн. лева.

Един от акцентите на днешната работна среща бе и как може да се активизира конгресния туризъм в България. Според Биляна Раева възможностите, които предоставя панаирното градче и културно-историческите паметници са идеални предпоставки за развитие на този най-скъп туризъм в Пловдив.

Форумът в Музея на Съединението се проведе в рамките на общоевропейските Дни на отворените врати, на които Пловдив се представи за пръв път с уъркшоп за иновациите в туризма заедно с Бургас и още 6 града от държави членки на ЕС.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 15.10.2008 в 17:16 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране