За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Евродепутатка откри изложба на бесарабска художничка


в. „Монитор“

В галерия „Агора“ бе открита изложбата „Палитрата на художника“ на Людмила Тукусер, правнучка на български бежанци в Бесарабия. Експозицията е по инициатива на евродепутатката Биляна Раева. На събитието присъстваха много гости, сред които Иван Кулеков и Джоко Росич.
„Сънувала съм много пъти България, затова нарисувах тези картини още преди да я видя. Щастлива съм, защото преди няколко часа ми съобщиха, че вече имам и българско гражданство. Така сега се чувствам българка не само по дух, но и по документи“, сподели пред „Монитор“ въодушевената авторка.
Тукусер е родена преди 22 години в украинското село Главани, но корените є са от Стара Загора. Людмила завършва Измаилския хуманитарен държавен университет през 2007 г., след което записва магистратура по живопис в Националната художествена академия в София при проф. Андрей Даниел. Изложбата в галерия „Агора“ е първата є самостоятелна изява в България. Тя продължава до 30 октомври.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 17.10.2008 в 18:49 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране