За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Евродепутатът Биляна Раева бе във Велико Търново и Балван


в. Борба, Велико Търново

ЕФЕКТЪТ ОТ СВЕТОВНАТА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ПО-МАЛЪК. Това прогнозира във Велико Търново депутатката в Европейския парламент от квотата на НДСВ Биляна Раева. Тя посети старата столица в петък по покана на местната структура на царската партия.
Пред журналисти Биляна Раева коментира, че темпът на икономически растеж в страната ни ще се свие.
„Ако до този момент сме проектирали растеж между 6 и 7%, както беше през последните няколко години, то през 2009 г. ще има намаление с няколко пункта. За да се предпазим от хиперинфлация и задълбочаване на кризата, трябва да намалим публичните разходи“, бе категорична евродепутатката, която е член на Паричната комисия в Страсбург. Според нея инвестициите в нашата страна трябва да бъдат насочени към инфраструктурни проекти и неинфлационни дейности, за които трябва да се предвидят 40% от брутния вътрешен продукт. Евродепутатката от НДСВ заяви още, че трябва да се продължи политиката по отношение квалификацията на кадрите, което ще ни помогне да изравним позициите си в останалите членки на Евросъюза, така че да бъдем конкурентноспособни.
Като част от групата на Либералния алианс, Биляна Раева коментира, че на изборите за евродепутати през лятото на следващата година всички либерали в Европейския парламент ще се явят с единна позиция. По отношение на досегашната си дейност тя отчете, че е един от вносителите на пилотен проект за обща електронна система за малки и средни предприятия. Стойността на проекта е 2 млн. евро и България ще е една от европейските страни, където той ще бъде приложен. Другият основен въпрос, който евродепутатите ще коментират през следващата седмица, е свързан с директивата за емисиите от вредните газове и начините, по които Европейската комисия може да преговаря със страни, които използват по-свободни режими в това отношение, като Русия и Китай.
Във Велико Търново Биляна Раева посети професионалната гимназия „А. С. Попов“, където пред учениците разказа за своята работа на евродепутат. Раева присъства и на учредяването на клуб „Млад европеец“, в който членуват 15 ученици. След това тя посети и Дома за стари хора в Балван и разгледа етнографската експозиция и Кризисния център. Пред председателката на фондация „Свети Иван Рилски“ Благовеста Факирова Раева пое ангажимент, че ще търси контакт с фондации и неправителствени организации от Западна Европа, които да финансират разширяването на социалната дейност в селото.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 20.10.2008 в 18:56 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране