За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Среща на общия парламентарен комитет на Европейското икономическо пространство (ЕИП)


В Европарламента се проведе 31-а редовна среща на общия парламентарен комитет на ЕИП, чийто председател е евродепутатът Биляна Раева (НДСВ-АЛДЕ). На нея се обсъди и проследи работата на комитета, както и актуални въпроси свързани с ЕИП. На дневен ред бяха поставени финансовата криза и нейните последици, транс-граничните здравни услуги, промените във функционирането на ЕИП от евентуалното влизане в сила на Лисабонския договор и други. Допълнително бяха приети два доклада върху „Бъдещите перспективи на ЕИП“ и върху „Изследователските и научни програми : страните от ЕИП и от Европейската асоциация за свободна търговия“, на първия от които доклади Биляна Раева беше съдокладчик.
На срещата присъства принц Николаус от Лихтенщайн, който е председател на общия комитет на ЕИП. Той приветства членовете на комитета за работата им и за гореспоменатите доклади, като подчерта също така важността на сътрудничеството между страните членки на ЕИП. Престижният гост от Лихтенщайн засегна включването на страните от ЕИП в схемата за търговия на вредни емисии, участието им в енергийната политика на ЕС, квотите за риболов, търговията на земеделски продукти, финансовата криза в Исландия и предприетите мерки за възстановяването на страната. Принц Николаус допълни, че със сегашната финансова криза, все повече страни обмислят опцията да се включат в еврозоната.
В изследване, излязло миналата седмица в Исландия, 70 процента от участниците желаят провеждането на публично допитване дали Исландия трябва да подаде кандидатурата си за влизане в ЕС. Допълнително, 50 процента от участниците в изследването биха отговорили позитивно на такова публично допитване. Дали Исландия прави първа крачка към еврочленство е интересният въпрос след идеята за подобно изследване.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 05.11.2008 в 12:02 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране