За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

(English) Евродепутатът Биляна Раева (НДСВ-АЛДЕ) се участва в дискусия с младежи в Народното събрание


Вече са задействани преговори за осъществяване на контакт между швейцарската младежка организация (YES) и организацията „Български детски и младежки парламент“. Това стана ясно след срещата на евродепутат Биляна Раева с младежи в Народното събрание на Десетата национална есенна сесия на „Български детски и младежки парламент“ днес. Биляна Раева сподели с тях, че като председател на делегацията на Европейския парламент за Швейцария и страните от ЕИП, ще направи необходимото да установи връзки между младежките организации на България, Швейцария и Норвегия. Подобни инициативи между младежите, приятелски отношения и сътрудничество в бъдеще ще окажат изключително положително въздействие върху предстоящия през февруари догодина референдум в Швейцария за свободното движение на българи и румънци.

Учениците и студентите имаха възможността да поговорят с нашите евродепутати за реализацията си в контекста на членството ни в ЕС, как ще могат да си сътрудничат с Европарламента, какви са възможностите за стажове в Комисията. Биляна Раева сподели, че тази година за пети пореден път европейската швейцарска младежка организация (YES) бе в Брюксел, за да опознае функционирането на Европейския съюз на място, както и да се запознае с взаимоотношенията между ЕС и Швейцария.

На поканата на евродепутат Биляна Раева за запознанство във „Facebook“, младежите отвърнаха с приятна изненада и ентусиазъм. Тя им разказа още за проекта на евродепутата Марко Капато (АЛДЕ), който европейските либерали са предложили за прозрачността на Парламента. Става въпрос за създаването на публичен регистър, да се вижда кой как е гласувал, колко пъти в седмицата евродепутатите са посещавали работните си места и т.н.
В резултат на срещата с българските младежите стана ясно, че те имат желанието да бъдат депутати и министри в Парламента, което е добър знак за европейската ни перспектива на общество, изградено от активни, образовани и инициативни млади хора.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 21.11.2008 в 12:19 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране