За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Евродепутатът Биляна Раева участва в двудневно (24-25 ноември) работно посещение на Комисията по икономически и парични въпроси към ЕП в Чехия


Програмата на делегацията на Комисията по икономически и парични въпроси предвижда срещи с Министъра на финансите, управителя на Чешката национална банка, с представители на Чешката банкова асоциация и индустрия, на Чешкия сенат и Народно събрание, Чешката фондова борса.

Важни за бъдещето председателството и за ЕС въпроси, свързани с икономическата ситуация и финансовата криза са сред темите, които ще бъдат разисквани на 25 ноември с Министъра на финансите и мерките, които Чешкото председателство (януари 2009) ще предложи за стабилизиране на европейската финансова система, справянето с проблема на намален икономически растеж в рамките на ЕС и риск от рецесия. В момента в ЕП се разглеждат редица законодателни инициативи за по-ефективно регулиране и стабилност на финансовите пазари, гарантиране на депозитите на гражданите, подобряване надзора на застрахователния сектор, агенциите за кредитен рейтинг.

В този контекст, Биляна Раева, заедно със своите колеги, дискутираха и развитието на работата по законодателни предложения на ЕК за подобряване на стабилността на финансовите пазари, кредитната система, както и гарантирането на депозитите на гражданите, създаването на надзорни съвети на финансовите пазари на европейско ниво и други.

Раева отбеляза, че България и Чешката република споделят общи позиции по основни данъчни, финансови и парични въпроси, което ще допринесе за добро сътрудничество в контекста на чешкото председателство на ЕС и че България може да вземе пример от Чехия, която успешно се готви за влизане в Еврозоната.

Именно една от темите засегната при дискусиите с Парламента на Чехия бе ползите и негативите от членството в Еврозоната в условията на криза на финансовите пазари. Раева отбеляза, че в момента на кризисни ситуации като настоящата финансова криза, е важно да се продължат структурните реформи и да се координират действия между отделните страните-членки.

За ефектите на пакета „Енергетика и климат“ върху развитието на икономиките от източна Европа и за нуждата от консолидирана обща позиция е разговаряла още Биляна Раева с шефа на чешката индустриална конфедерация Станислав Кажечки и с председателя на чешката стопанска камара.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 24.11.2008 в 12:22 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране