За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева и икономическият екип на НДСВ организират дискусия за климатичните промени


Евродепутатът на НДСВ Биляна Раева и членовете на Съвета по икономика и финанси на НДСВ организират дискусия на тема „Климатични промени, енергия и икономическо развитие“. Обсъждането ще се проведе на 26 ноември (сряда) в зала „София“ на Гранд хотел „София“ от 10.30 часа.

Как индустрията, бизнесът и държавата ще намерят общ език в справянето с глобалните климатични промени и динамичното развитие на европейските индустрии, особено в новите страни членки? Това ще дискутират председателят на Съвет по икономика и финанси на НДСВ Владимир Каролев, зам.-председателя на НДСВ Илия Лингорски, както и членовете на съвета Любка Качакова, Лъчезар Борисов, Стефан Стайков и Калоян Нинов, както и народни представители от НДСВ.

В дискусията ще се включат търговските представители на посолствата на Полша, Унгария, Франция, Германия, Гърция, Естония, Испания, Словакия, Румъния, представители на Министерството на околната среда и водите и Министерството на икономиката и енергетиката, Американската търговска камара, информационен офис на представителството на Европейския парламент в София, Анани Георгиев („Ситибанк“), Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), представители на карбоновата индустрия – Българска асоциация на циментовата индустрия (БАЦИ), Българска асоциация на металургичната индустрия (БАМИ), „Солвей-Соди“ АД, „Агрополихим“ АД, Федерация на независимите синдикати на миньорите, икономически журналисти и др.

Ако бъде приета в сегашната си форма, Директивата от пакета „Климат и Енергия“ (който има за цел да намери цялостно решение на сложните проблеми около глобалното затопляне) НЕ създава необходимата сигурност за голяма част от европейските индустрии. Те са застрашени от т.нар. „изтичане на карбон“, т.е. тези индустрии ще преразгледат дългосрочните си инвестиционни планове в рамките на ЕС, пренасочвайки производствата си към трети страни, където няма да се налага да се съобразяват с лимити на емисиите им от парникови газове.

Дискусията се организира с медийното партньорство на EBF-TV.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 25.11.2008 в 12:24 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране