За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева представя Четвероевангелието на цар Иван Александър в Европарламента


За първи път един от най-интересните български писмени паметници ще бъде представен в Европарламента по идея на евродепутата Биляна Раева (НДСВ-АЛДЕ). Съвместно с Греам Уотсън, председател на групата на либералите в ЕП (АЛДЕ) тя организира семинар, посветен на „Ролята на либералната демокрация за актуализирането на културното наследство на Европа“, който ще се проведе на 5 декември в Европарламента.

Оригиналът на това безценно издание се пази в Британската библиотека, като събитието цели да представи историческия документ в мултимедиен вариант, на възможно най-широка публика, както и да актуализира посланията закодирани в него. Семинарът се осъществява в сътрудничество с Министерство на културата, в лицето на Явор Милушев, заместник министър на културата, който ще се включи в представянето. Участие ще вземат Екатерина Димитрова, преподавател в Софийския университет, която е автор на книга върху евангелието и ще представи „Българското четвероевангелие цар Иван Александър – енциклопедия на средновековни идеи в православното изкуство“, д-р Раул Савани, лектор в университета в Уаруик, проф. Живко Желев, издател и председател на НПО „Единение Д.Е.Н“ и епископ Тихон, викарий на митрополит Симеон от Западно- и Средноевропейската епархия на БПЦ.

По покана на евродепутата ни, над 30 общественици и културни дейци от България ще присъстват на семинара, а по-късно ще имат възможност да се запознаят с функционирането на Европейския парламент и с работата на евродепутатите.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 03.12.2008 в 12:30 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране