За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Евродепутатът Биляна Раева подкрепи доклада за трансгранична безопасност по пътищата в ЕС


Днес, 17 декември, Европарламента ще гласува законодателно предложение за санкциониране на шофьорите, които извършват нарушения където и да било в ЕС.
По време на дебатите в пленарна зала в Страсбург, евродепутатът Биляна Раева подкрепи доклада на г-жа Инес Сендер (ПЕС, Испания), предлагащ задължителни трансгранични санкции за неспазването на основните четири нарушения, отговорни за около 75% от смъртността по пътищата: каране с превишена скорост, в нетрезво състояние, неизползване на колан и преминаването на червено. Тя коментира, че налагането на трансгранични мерки срещу тях, ще ограничи сериозно фаталните произшествия и ще ни доближи до целта на Общността за намаляването им с 50% до 2010г. ЕС има необходимост от обща европейска политика по пътна сигурност, която да не допуска страните-членки да се отклоняват от едно средно ниво за опазване на човешкия живот по пътищата. Ето защо е необходимо базиране на стратегията за намаляване на произшествията на общоприети индикатори за произшествията.
Раева получи специална похвала от еврокомисаря по Транспорт Антонио Таяни, за активността й и съпричасността по темата.
Идеята на депутатите е да се въведе електронна система за обмен на информация между държавите-членки за нарушения, като регистрационният номер на колата и личните данни ще бъдат разпращани за проверка в случай на засичане на нарушение по европейските пътища.
Особено за страни-членки, в това число и България, където броят на смъртните случаи надхвърля средната стойност за ЕС, депутатите ще искат проверките на скоростта с автоматично оборудване да бъдат увеличени с 30%.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 17.12.2008 в 8:27 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране