За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Декларация на Биляна Раева за обща политика на българските депуати от Европарламента по казуса с газовата криза


Днес евродепутатът от НДСВ Биляна Раева призова с декларация всички български депутати в Европейския парламент да се обединят около единна българска позиция, отстояваща националните ни интереси, както и за създаване и спазване на правила за общоевропейска енергийна сигурност. Декларацията след като бъде подписана от 18-те български евродепутати, ще бъде разпространена и в Европейския парламент.

ДЕКЛАРАЦИЯ
за обща политика на българските депутати от Европарламента по казуса с газовата криза

В обстановка на изострена икономическа криза и тежки последици за България от газовия конфликт между Русия и Украйна, все по-наложително става единодействието между всички национални и европейски институции.
Считаме, че мащабите на проблема изискват концентрация на усилията и обединение на наднационално, надпартийно ниво в името на европейското бъдеще на България.
Ние – българските депутати в Европейския парламент декларираме, че сме готови да участваме в изработването на единна европейска позиция по енергийната и суровинната независимост за общата сигурност на ЕС. Считаме, че в следствие на газовата криза българският бизнес е поставен в много тежки условия и сме благодарни на европейските институции за тяхната навременна подкрепа. Призоваваме всички наши колеги от Европейския парламент да се ангажират и да подкрепят идеята ни за задълбочаване на общата европейска политика за енергийна сигурност, като по този начин дадем адекватен отговор на предизвикателствата на 21-ви век, в духа на лисабонския договор.

09.01.2009 Биляна Раева, член на Европейския парламент


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 09.01.2009 в 10:40 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране