За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Българските евродепутати се обединиха около обща позиция по отношение на газовата криза


Идеята за обща позиция и приемането на декларацията в защита на националните български интереси беше лансирана от Биляна Раева – евродепутат от АЛДЕ -НДСВ и бе подкрепена от всички български евродепутати (без Мариела Баева, ДПС-АЛДЕ ).

Те положиха подписа си под декларация от четири точки, относно възникналата криза с доставките на газ от Русия, през Украйна до страни членки на Европейския съюз.
За незабавно възстановяване на подаването на договорените количества природен газ към страните от ЕС и за използване на всички политически средства за изпълнението на договорите за доставка, се настоява в подписана от български евродепутати декларация.

Приетата снощи по инициатива на депутата Биляна Раева (НДСВ/ALDE Group) декларация е адресирана до председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг.
Евродепутатите стоят зад настояването Европейската комисия да потърси максимална отговорност за нарушаването на договорните отношения, като се приложат съответните компенсации за понесените щети поради неподаване на природен газ, а Европейският парламент да приеме резолюция с позицията на ЕС по отношение на създалата се ситуация и всички институции да предприемат съгласувани действия за разрешаване на газовата криза и недопускане на бъдещи такива.

Актуалните нужди на България да бъдат взети предвид при изпълнението на Европейския план за икономическо възстановяване, чрез финансова подкрепа за изграждането на алтернативна газопреносна инфраструктура, се настоява в т. 4 от декларацията, заради което текстът е подписан с особено мнение от депутатите Владимир Уручев, Николай Младенов, Петя Ставрева и Румяна Желева (ГЕРБ).


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 15.01.2009 в 10:43 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране