За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Електронни пари заместват традиционни парични операции


Oбщите правила на пазара на „електронни пари“ бяха дискутирани днес в Европарламента.
„Електронните пари навлизат бързо в нашето всекидневие и са сектор с голям потенциал за икономическо развитие, който спешно се нуждае от стимулираща го регулаторна рамка“, заяви пред икономическата комисия към ЕП евродепутатът Биляна Раева.
В ролята си на докладчик за Либералите и демократите за Европа, Раева предложи серия от подобрения към Директивата за операторите на Електронни пари, имащи за цел да стимулират развитието на този сравнително нов и непознат у нас бранш на финансовите услуги.
Във Великобритания и Чехия, електронните пари заместват бързо традиционните парични операции. Те имат голямото преимущество, че не се нуждаят от физически посредник, като кредитна или дебитна карта и от терминал, а само от достъп до интернет.

Според Раева, България има всички предпоставки да привлече голям брой оператори на електронни пари. Ние предлагаме не само висококвалифицирани кадри в сферата на цифровите технологии, но имаме и доста привлекателна данъчна система, добави пред своите колеги Раева.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 20.01.2009 в 10:47 в категория Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране