За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

В Брюксел търсят начини за по-ефикасна борба срещу данъчните измами


Европарламентът разглежда днес доклад за данъчното облагане на спестяванията. Над 200 млдр евро са данъчните измами в рамките на ЕС. Подновената Директива за данък върху спестяванията ще позволи по-ефикасна борба с тях чрез нови финансови инструменти и подобряване на самия режим на спестяванията в рамките на ЕС.

Според Биляна Раева, докладчик за групата на Либералите и демократите за Европа, предложената реформа в системата на данъчно облагане на спестяванията води до подобряване на борбата с данъчните измами, но и до евентуално увеличаване в административното бреме за институции и бизнес.

Същевременно Раева подчерта важността на Директивата за български граждани, които притежават сметки в страни от ЕС. България не налага данъчно бреме върху спестяванията, а си сътрудничи административно като разменя информация с другите страни членки. Три страни обаче, Люксембург, Австрия и Белгия, налагат т.нар. данък при източника, който се възстановява на страната, където е регистрирана дейността на притежателя на спестяванията.
Биляна Раева призова Европейската комисия и икономическия съвет на ЕС , да излязат с по-категорични аргументи в полза на обмяната на информация преди тя да е заместила данъка върху източника като единствена практика в рамките на ЕС.

Тепърва предстои подаването на предложения за изменения към текста преди неговото одобряване от Комисията по икономически и парични въпроси към ЕП през март т.г.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 20.01.2009 в 10:48 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране