За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Швейцария каза „ДА” на България и Румъния след референдума днес


Швейцарците одобриха с общонационален референдум удължаването на споразумението с Европейския съюз за свободно движение на работници и разширяването му, което обхваща и България и Румъния.

С „да“ са гласували 59,6% от гражданите в Швейцарската конфедерация, където 22 от 26-те кантона са подкрепили разширеното икономическо сътрудничество с Евросъюза.
Швейцарският посланик в Европейския съюз Жак де Ватевил се е обадил лично да поздрави за успеха българският евродепутат Биляна Раева, председател на делегацията на Европарламента за отношенията с Швейцария, Исландия и Норвегия и Европейско икономическо пространство (ЕИП).
Около пет милиона избиратели решаваха днес съдбата на споразумението, което бе застрашено от скептично настроените швейцарци, особено от народната партия на страната, която е против влизането на България и Румъния, категоризирани от нея като „страни от третия свят“ и „голям източник на емиграция“.
Но положителният вот е факт – всички парламентарно представени партии без народната, бизнесът и работодателите подкрепиха продължаването на действието на споразумението. Само четири кантона са гласували против продължаването на споразумението, позволило след 2002 г. на 200 000 европейци да работят в Швейцария.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 08.02.2009 в 11:36 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране