За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Годишна среща на националните парламенти в Брюксел


В изказването си днес на годишната среща между националните парламенти и комисията по икономически и парични въпроси на ЕП, евродепутатът от АЛДЕ Биляна Раева попита Комисаря по икономическите въпроси Жоакин Алумниа как може да се подобри сътрудничеството между националните парламенти и Общността, що се отнася до определяне и координиране на икономическата политика в Европейския съюз. Вторият й въпрос засегна как по-добре заедно на европейско ниво в бъдеще може да се подобри ситуацията и дали съществуващите инструменти за сътрудничество са достатъчно ефективни или трябва да се заздрави тяхната структура?
Срещата премина с оживен дебат под знака на световната икономическа криза.

Националните планове за икономическо възстановяване да се фокусират върху стабилизиране на публичните финанси до нивата, предвидени в Пакта за стабилност и растеж с цел избягване обременяването на бъдещи поколения, призова в изказването си Раева.

Приоритети за макроикономическа стабилност като свободното движение на хора и услуги, насърчаването на развойната и научна дейности, завършването на вътрешният енергиен пазар, инвестициите в човешки ресурси, улесняване и стимулиране на инвестициите, са особено важни за стабилността на икономиките на новите страни членки като България.

Евродепутатът засегна и примерът с липсата на обща позиция на ниво ЕС в рамките на данъчната политика като стимул за излизане от кризата. Според нея въвеждането на диференцирани ставки ще доведе до преференции за едни сектори, и нарушена на конкурентоспособност на други, както и до усложняване при администрирането на данъчните събирания.
Докато единната ставка позволява подобряване на прозрачността на данъчната система.

Добра мярка за подобряване квалификацията на работещите в засегнатите сектори е препрограмирането на Европейския социален фонд, както и бързото намиране на нови работни места. В този контекст е интересно как страните членки ще адаптират националните оперативни програми, акцентирайки върху политики за насърчаване на гъвкавостта на пазарите на труда, каза още Раева.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 11.02.2009 в 11:54 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране