За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

A new green deal for Europe?


Днес и утре Европейският парламент ще бъде домакин на среща между евродепутати и представители на Националните парламенти на страните-членки. Почетното събитие ще протече под патронажа и с участието на председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг.

Днес, в рамките на три работни групи, посветени на конкурентна, социална и устойчива Европа ще бъдат обсъдени актуални въпроси като Лисабонската стратегия, насърчаване на инвестициите, отварянето на повече работни места, борба с бедността, свободното движение на хора и др.

Евродепутатът от АЛДЕ-НДСВ, Биляна Раева модерира панел за икономическо развитие и климатични промени на срещата на високо ниво. Водената от нея работна група търси отговора как бихме могли да комбинираме мерките от борбата с климатичните промени с тези за излизане от икономическата криза в рамките на нов консенсус за екологично икономическо развитие? В изказването си, Раева посочи, че един от основните приоритети на групата на Либералите и Демократите за Европа е устойчивото и екологично отговорно икономическо развитие. Подновената Стратегия от Лисабон засяга необходимостта от стабилен икономически растеж и на повече и по-качествени работни места. Тези приоритети трябва да бъдат постигнати по екологично отговорен път, спазвайки поетите ангажименти на ниво ЕС и страни членки за предотвратяване на глобалното затопляне. Глобалната икономика е изправена пред двойно предизвикателство: тежка икономическа криза и засилващи се климатични промени. „Зеленото развитие“ не само ще предотврати природни екологични катастрофи, но и ще спаси световните финансови пазари, каза още Раева.

В събитието участват шефът на Европейската централна банка, Жан-Клод Трише, председателят на чешкия сенат г-н Премил Соботка и говорителят на чешкия парламент Мирослав Вълчек.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 16.02.2009 в 12:09 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране