За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Европейските депутати и Западният северен съвет ще обсъждат теми за северния регион в Брюксел


Европейският парламент ще бъде домакин на редовната междупарламентарна среща на 24 февруари, между евродепутати и членове на Западния северен съвет (West Nordic Council). Основна фигура в срещата ще бъде евродепутатът Биляна Раева, в качеството си на председател на делегацията на ЕП за отношенията с Норвегия, Исландия и Швейцария и страните от Европейското икономическо пространство. Ще бъдат обсъдени ключови теми за северния регион, като устойчивото развитие на морските ресурси, климатичните промени и последствията от тях върху околната среда в региона, морската политика, европейската политика за северния регион и други. Биляна Раева ще изложи позицията си и тази на Европейския парламент за морската политика за сигурност и транспорт, както и за северната политика на ЕС с акцент върху арктическия й аспект.
Европейският депутат ще приветства гостите в началото на срещата заедно с президента на Западния северен съвет, г-н Кари Хожгарт. Срещата ще бъде последвана от официална вечеря под патронажа на Биляна Раева.
Западният северен съвет е парламентарен и правителствен форум за сътрудничество създаден през 1985 година. Форумът включва Фарьорските острови, Исландия и Гренландия.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 23.02.2009 в 12:12 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране