За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Среща на първия парламентарен форум на северното измерение


Евродепутатът Биляна Раева ще участва в първия парламентарен форум на северното измерение, който ще се проведе днес и утре в Европейския парламент. По време на форума ще се обсъди политиката на северното измерение в балтийския и арктическия регион. Целта на форума е да послужи като платформа за координация на различните парламентарни политики на засегнатите държави спрямо регионите включени в северното измерение. По време на събитието ще се проведат две основни заседания, като утрешното ще бъде открито от Биляна Раева и съ-председателствано от нея. На форума ще присъстват гости от всички основни парламентарни организации работещи в балтийския и арктическия регион, от Европейския парламент, Европейската комисия, Чешкото председателство, Русия, Исландия, Норвегия, Финландия, Латвия, Гренландия, Фарьорски острови и други.

Северното измерение за пръв път се признава като важен елемент от политиките на ЕС по време на европейския съвет в Люксембург, през 1997 година. През последните години, то доби допълнителна важност благодарение на разширенията на ЕС на север и към Балтийско море. Политиката на северното измерение цели да намери отговор на специфичните предизвикателства, пред които са изправени тези региони. Цели се засилване на диалога между ЕС, северните държави, участващи в Европейското икономическо пространство (Норвегия и Исландия) и Русия.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 25.02.2009 в 12:14 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране