За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Среща на изпълнителния комитет на парламентарната конференция на арктическия регион


Редовна среща на изпълнителния комитет на парламентаристите от арктическия регион ще се проведе днес в Европейския парламент. Те ще обсъдят подготовката на предстоящата министерска среща на арктическия съвет на 28 и 29 април. Евродепутатът Биляна Раева , която е председател на делегацията на ЕП за отношенията с Швейцария, Исландия, Норвегия, Лихтенщайн и страните от ЕИП, ще представи позицията на ЕП за европейската политика спрямо Арктика. Ще се проведат разисквания по първия парламентарен форум на северното измерение, който ще се проведе днес и утре. Конференцията и изпълнителният комитет поемат инициативи да се задълбочи арктическото сътрудничество, и да играят ролята на парламентарен форум за въпроси отнасящи се до арктическия съвет.

Конференцията на депутатите от арктическия регион обхваща делегации от националните парламенти на Канада, Дания, Финландия, Исландия, Норвегия, Русия, Швеция и САЩ и Европейския Парламент и се провежда на всеки 2 години.
Изпълнителният комитет на парламентите на арктическия регион е отговорен за работата на организацията между конференциите и започва своите дейности през 1994. Последната междупарламентарна конференция за арктическо сътрудничество се проведе във Феърбанкс (Аляска) между 12 и 14 август 2008 година, с активното участие на Биляна Раева.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 25.02.2009 в 12:15 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране