За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Социалната комисия към Европейския парламент отказа да гласува доклад предлагащ гъвкавост на пазара на труда за транспортните работници


Докладът на ЕП за работното време при водачи от пътния транспорт, подготвен от Мари Панайотополус (ЕНП, Гърция) предлага повече свобода при организирането на работното време при т.нар. „самостоятелно заети“, които не попадат в полето на действие на Директивата. На заседание днес социалната комисия на Европарламента отхвърли предложението на Европейската комисия.
Партията на социалистите (ПЕС) и крайно левите, под натиска на синдикатите, настояват за контрол на всички видове работещи от разпоредбите на Директивата.

Биляна Раева, докладчик за либералите в Европарламента, внесе поправки насърчаващи конкурентността и свободното предприемачество. Тя подчерта, че не е възможно да се контролира свободата на самостоятелно заетите предприемачи да организират своето работно време. „Важното е да предотвратим постоянно заети работници да бъдат третирани като „самостоятелни,“ а не да включим всички категории в една. В противен случай, по този начин се нарушава конкуренцията и минималните социални стандарти прилагани в страните членки….“ , смята Раева.

Въпреки че депутатите от социалната комисия отхвърлиха предложението на Kомисията, то ще има втори шанс при гласуването му в пленарна зала през април т.г.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 02.03.2009 в 12:21 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране