За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева: Ще съдействам за сериозна подкрепа от страна на Европейския парламент за българския феномен


Биляна Раева е първият български евродепутат, гласувал публично в подкрепа на Белоградчишките скали в надпреварата за новите 7 чудеса на природата. Тя упражни своето право на вот и гласува за природен феномен „Белоградчишки скали“ в информационния център на общината по време на посещението си в Белоградчик. Визитата е свързана с обиколката й в региона. На среща с кмета Емил Цанков тя обсъди възможностите за популяризирането на родния феномен в Европейския парламент. „От другата седмица, 16 март в сградата на Европарламента в Брюксел ще бъде окачен плакат на българския природен феномен“, обяви Биляна Раева. Тя сподели идеята да запознае колегите си с белоградчишкото чудо на организирания от нея семинар за трансгранично сътрудничество от 31 март до 2 април в Европарламента. Предвидена е и изложба, посветена на културно-историческото наследство на България. Биляна Раева ще призове всички български евродепутати да подкрепят българската номинация за едно от новите седем природни чудеса на света.
Лично председателят на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг и Жозе Мануел Барозу, председател на Европейската комисия ще бъдат поканени на семинара, както и да подкрепят „Белоградчишките скали“. „Очаквам Белоградчик да върне първото си място, отнето му от Дяволския град в Сърбия“, каза кметът Цанков.
С традиционните конни надбягвания за Тодоровден продължиха срещите на Раева в областта. Тя даде старт на гонката в с. Грамада по покана на кмета Николай Гергов.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 09.03.2009 в 12:31 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране