За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Образованието – приоритетно средство в борбата срещу бедността и социалното изключване на ромското население


В доклад относно социалното положение на ромите и пазара на труда, който се гласува днес в Страсбург, европейските депутати призоваха за създаване на единна стратегия за интеграция на ромите в ЕС. При подготовката на доклада бяха предложени над 200 поправки от различни евродепутати. Биляна Раева, докладчик в сянка за АЛДЕ-групата, отхвърли някои поправки и направи съществени предложения за промени и компромисни текстове, за да може в доклада да намерят място основните европейски политики за ромите, свързани с пълно и ефективно равенство между роми и не-роми и борба срещу анти-ромските стереотипи. Жените от ромски произход трябва да имат по-добър достъп до професионално обучение, което да им осигури умения, отговарящи на потребностите на пазара.

Източното разширяване на ЕС доведе до нов вид предизвикателство спрямо политиката на интеграция. Приетият днес доклад предлага фокусиране върху проблемите на ромите в Централна и Източна Европа и напомня, че ангажиментът към тях е европейски въпрос.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 11.03.2009 в 12:34 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране