За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева бе специален гост на форум „Аз гласувам за Европа” в Габрово


Габрово бе първият град, в който се проведе информационната кампания „Аз гласувам за Европа“ на Българското училище за политика. Съорганизатори на събитието са Европейският информационен център Europe Direct и областният управител на Габрово Светлозар Тодоров.

На форума присъстваха евродепутатът от НДСВ Биляна Раева, представителят на ЕК в България Ингрид Шикова, Саид Алауи от офиса на ЕП в София, областният управител Светлозар Тодоров, Светлана Ломева – директор на Българското училище за политика, повече от 90 млади хора от Габрово.

По време на дискусията евродепутатът Биляна Раева призова младите хора да гласуват на предстоящите избори за европейски и български парламент, за да не стане така, че 30% от гражданите на България да определят съдбата на всички останали. Тя отговори на много въпроси за ползата от европейските институции, проблемите, свързани с корупцията, и ролята на гражданското общество в Европейския съюз.
Най-интересната част от информационния ден бяха организираните  пет кръгли маси от групи от ученици и студенти, които получиха ЕС теми за дебат. Дискутираните теми бяха: колко струва моят глас за Европа, как да се попречи на купуването на гласове по време на изборите, какво е Европа за нас, какви проблеми на младежта трябва да се включат в дневния ред на депутатите, какъв е образът на България в Европа и др.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 14.03.2009 в 12:42 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране