За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Виртуалното деловодство не е фикс идея


Електронното включване и неговото значение за България обсъдиха на семинар в Свиленград на 14 март евродепутатът Биляна Раева и зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Ясен Янев. Дискусията е организирана съвместно от двамата представители и разглежда теми като електронното включване в социалната сфера и електронното правителство, като основа на административната реформа в България. „Електронно правителство означава да бъдем максимално интегрирани“, заяви Биляна Раева и подчерта  предимствата  на системата, която е лишена от субективизъм, което ще предотврати манипулации и корупция. Вече е въведен и първият здравен електронен картон у нас, чийто притежател неслучайно е Юрий Алкалай, директор на дирекция „Електронно правителство“ в МДААР.
Днес 25 % от общите ни услуги се предлагат електронно, ние имаме предпоставки като институционална и финансова рамка, затова е въпрос на време достъпът на гражданите до електронните услуги. „Ако в България искаме електронно правителство, за да можем да използваме продукта, трябва да имаме осигурен достъп до интернет. Но и да знаем как да ползваме услугите“, допълни Раева и сподели примери от Белгия и Естония, където в най-голям процент работи електронната администрация.
Днес на администрациите са предоставени 13 500 настолни и преносими компютри, над 500 периферни устройства и 2650 електронни подписа.
В семинара взе участие зам.-кметът на община Свиленград, Мария Костадинова, която сподели, че общината работи по проект на ОПАК, свързан с електронното управление. Гости на семинара бяха административни служители, НПО, представители на бизнеса и „Социално подпомагане“ Свиленград, ИТ специалисти, журналисти.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 15.03.2009 в 12:46 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране