За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Посрещнаха Биляна Раева в Ямбол и Елхово


„Пътувайте, учете, но се връщайте в България, защото тя има нужда от вас“, посъветва евродепутатът Биляна Раева младежите от Техническата гимназия в Ямбол. Тя обърна внимание на европейските институции и перспективите пред младите хора по време на срещата, част от посещението й в областта. Младежите се поинтересуваха какви стипендии могат да получат тук и в чужбина и й зададоха въпроси, свързани с обучението им във висшите учебни заведения. На срещата присъства и зам.областният управител Цветан Съйков.
Преди посещението в техническата гимназия, евродепутатът се срещна с областния управител на Ямболска област Николай Пенев и посети ОУ „Любен Каравелов“, където получи покана да стане почетен треньор на баскетболния отбор на училището. Биляна Раева, съвместно с генералния директор на „Пума“ за България Сава Бобчев и Слави Михайлов, председател на УС на националното сдружение на сираците, дари маратонки и раници на момичетата от отбора. Отборът получи и комплект знамена на България и ЕС. Посещението на Биляна Раева в Ямболска област приключи с две срещи в Елхово. И тук тя връчи дарение – маратонки и лакомства на децата от помощното училище „Паисий Хилендарски“и разговаря с кмета на общината Петър Киров. „Чувствам се приобщена към кауза, която трябва да бъде защитена“, сподели Раева пред ръководството и децата от интерната и изрази надежда, че в тези домове могат да се уреждат проблемите на засегнатите социални групи. Кметът г-н Киров пое ангажимент да осигури транспорт до София на бъдещите абитуриентите от интерната, ако те получат покана от президента за традиционния бал през май, а Биляна Раева да осигури рокля на една от абитуриентките.
Среща с актива на НДСВ в Елхово беше последната част от програмата на евродепутата в областта. Симпатизантите обсъдиха с нея идеята за изборното законодателство, предстоящите европейски избори и споделиха проблеми и битови въпроси, свързани със защита на потребителите и начина на живот в малката община. Биляна Раева пое ангажимент да отправи питанията към еврокомисар Кунева и да съдейства за решаване на някои от наболелите проблеми.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 15.03.2009 в 12:47 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране