За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева ще участва в 25-та междупарламентарна среща между европейските депутати и депутатите от норвежкия парламент


На срещата днес в Европарламента ще се обсъдят последните развития в ЕС относно Лисабонския договор, както напредъка на  процеса на разширяване, трансатлантическите отношения, енергийните и климатичните проблеми, финансовата криза. Като председател на делегацията на ЕП за отношенията с Норвегия, евродепутатът Биляна Раева ще председателства срещата и ще представи позицията на ЕП относно северната политика на ЕС и отношенията му с Русия. Ще бъде обсъдено и виждането на ЕП за бъдещите отношения с Норвегия и развитието на европейското икономическо пространство (ЕИП). Особено важен момент по този две точки е евентуалната кандидатура на Исландия да се присъедини към ЕС. В случай че Исландия стане член на ЕС, членки (освен страните от ЕС) на ЕИП ще останат само Лихтенщайн и Норвегия. От правна гледна точка е възможно договорът да продължи да съществува, но въпросът е до каква степен това е политически приемливо. Във всеки случай евентуалното влизане на Исландия в ЕС, ще принуди рано или късно Норвегия да преразгледа позицията си спрямо сътрудничеството с ЕС.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 16.03.2009 в 12:53 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране