За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Студенти от Русе слушаха лекция на Биляна Раева


За приоритетите на чешкото председателство говори евродепутатът Биляна Раева в лекция пред студенти по европеистика на Русенския университет. Тя запозна младите хора с тези приоритети като: конкурентноспособност, базирана на четирите основни свободи – капитали, стоки, услуги и работна ръка; подобряване на качеството на заетостта; инвестиции в образованието; стимулиране на младите семейства както и с други приоритетни политики . Въпросите за алтернативните източници на енергия и биогоривата, тема, която беше приоритетна и за френското председателство, предизвикаха най-голям интерес сред студентите. Те я попитаха още за предстоящите евроизбори, за мандата на евродепутатите и какво е постигнала за две години работа.
По време на пресконференцията с журналисти от Русе Биляна Раева представи инициативата на НДСВ за ограничаване на купуването на гласове по време на изборите. „За чисти избори“ е мотото на кампанията, за която са направени специални брошури. Стана дума и за старта на институционалната кампания на Европейския парламент за евроизборите на 7 юни. Посещението на евродепутата в дунавския град завърши след среща с актива на НДСВ.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 19.03.2009 в 13:13 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране