За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Колкото по-бързо България има една валута, толкова по-бързо ще излезе от кризата


Влиянието на световната финансова и икономическа криза върху България и възможностите за реализация на младите хора беше темата на лекцията, която Биляна Раева изнесе пред студентите и академичното ръководство на Техническия университет във Варна. Тя сподели, че България влиза в кризата в условия на финансова стабилност. „Това, което ни засяга сега е икономическата рецесия и намаляването на преките чуждестранни инвестиции“, каза Раева и обърна внимание на възможностите за излизане от кризата с мерки като сключването на предпазно споразумение с МВФ, присъединяване на България към валутния механизъм (ERM-2) и поддържане на политика на бюджетен излишък. По-бързото въвеждане на еврото у нас ще облекчи много междубанковите операции и ще създаде валутна стабилност. Биляна Раева спомена и за положителната страна на енергийната криза – това е политика на иновации, свързана с разработването на алтернативните източници на енергия, на инвестиции във ветрогенератори, когенерация и производство на биогориво.
За реализацията на младите хора Биляна Раева даде идеята да посетят изданието на форумът за студентски стаж и кариера „Кариери 2009″ на МДААР, което ще обхване големите градове в България и което предлага консултации с фирми като Job Tiger, съвети от специалисти „Човешки ресурси“ на МДААР, както и с представители на европейската служба за подбор на персонал (EPSO). Програмите Еразъм и Леонардо, стажовете в Европейския парламент и Комисия също бяха предложени на вниманието на студентите.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 20.03.2009 в 13:14 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране