За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Форум на високо ниво относно енергийната сигурност на Европа


Форум на високо равнище относно енергийната сигурност на ЕС ще се проведе днес в ЕП, под председателството на евродепутата Биляна Раева, председател на делегацията на ЕП за отношенията със Швейцария, Норвегия и Исландия и страните от ЕИП. Българският представител предприе инициативата за подобен форум съвместно с колегата си г-н Пол Рубиг (ЕНП, Австрия). По време на форума ще се разгледат темите енергетика, сигурност на енергийните запаси и алтернативни енергийни източници. Целта е да се обсъди възможността за оптимизиране независимостта на енергийни доставки от Близкия изток (най-вече на течен газ) и изграждане на инфраструктура. На събитието ще присъстват европейските комисари Андрис Пийбалгс (енергетика) и Бенита Фереро-Валднер (външни отношения), представители на големи енергийни компании, европейски депутати и други.
Провеждането на форумът е предвиден в рамките на 32-та междупарламентарна среща на ЕИП, на която ще присъстват европейски депутати, от една страна, и депутати от Исландия, Норвегия, Лихтенщайн и Швейцария, от друга.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 25.03.2009 в 13:20 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране