За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева: „Въвеждането на съвместна отговорност ще защити данъчните приходи на всички държави-членки”


Комисията по икономически и парични въпроси към ЕП прие вчера пореден доклад  за борбата с ДДС измамите, който е част от общата стратегия за борба с този вид измами.
Евродепутатът Биляна Раева, която е докладчик за либералите по досието поясни, че в новото предложение разяснява някои специфични условия за освобождаване от ДДС при внос и определяне на възможността за прилагане на съвместна отговорност при трансгранични сделки.
Раева подчерта, че въвеждането на съвместна отговорност ще „..защити данъчните приходи на всички държави-членки.“ Освобождаването от ДДС при трансгранични сделки ще се извършва само, когато са подадени съответните документи при пълно съответствие с изискваните данни по транзакциите.
Тези мерки са в унисон със заключенията на Съветът на министрите по икономическите и финансовите въпроси от 4 декември 2007 г. Чрез тях държавите-членки се приканват да въведат на национално равнище подходящо законодателство, за да се осигурят защитни мерки срещу извършителите на ДДС-измами, като санкции или наказателни производства, независимо от това дали извършената измама води до загуба на приходи на тяхната собствена територия или на територията на други държави-членки.
Очаква се Директивата да бъде гласувана в пленарна зала през Април 2009г.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 02.04.2009 в 13:27 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране