За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Белоградчишките скали и Вапцаров под един покрив в Европейския парламент


В навечерието на 100-годишнината на поета, книги с творчеството му на три езика, неговата тетрадка и други спомени ще бъдат представени в рамките на изложбата „Българското наследство – част от културното разнообразие на Европа“ в ЕП, организирана от евродепутата Биляна Раева.
В периода от 2 до 4 април изложбата в Брюксел ще представи и Белоградчишките скали, кандидат за едно от седемте нови чудеса на света, инициатива за популяризиране, която г-жа Раева пое при посещението си в Белоградчик. Кметът на града Емил Цанков и племенницата на поета Мая Вапцарова ще присъстват по покана на нашия евродепутат. Изложбата представя още изложението „България в пълен блясък“, на което ще бъдат показани експонати, свързани с българската история и по-специално с нашите християнски корени, експозиция предоставена от фонд „13 века България“.
От България г-жа Раева кани група от над 30 общественици, журналисти, кметове и симпатизанти. Поканени са и всички български евродепутати. Откриването на изложбата в ЕП е на 2 април от 18 ч.

В рамките на деня, 2 април, г-жа Раева организира семинар в ЕП съвместно с г-жа Виктория Мохачи (АЛДЕ-Унгария): „Трансгранично сътрудничество: подобряване на регионалното развитие и кохезия в България и Унгария“, посветен на добрите практики на неправителствените организации между България и Унгария. На събитието презентации ще направят г-н Иван Кръстев (МТСП) върху транснационалните проекти в социалния сектор, г-н Петър Миладинов (МК) върху културните транснационални проекти, г-н Румян Русинов (заместник-директор на фонда за образование на ромите, международна неправителствена организация със седалище в Будапеща) и г-жа Натали Вершелд (дирекция регионално развитие на Европейската комисия), която ще представи съществуващи проекти свързани с администрацията.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 02.04.2009 в 13:31 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране