За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Габровци препълниха залата, където НДСВ излезе на прицел с водещите си личности


Евродепутатът от НДСВ Биляна Раева, министърът на държавната администрация Николай Василев, областния управител на Габрово Светлозар Тодоров депутатите Станимир Илчев, Олимпи Кътев, Съби Давидов и Антония Първанова бяха участници в инициативата „НДСВ на прицел“, която се проведе в Габрово с водещ Иван Гарелов. Пред препълнената зала Светлозар Тодоров коментира въпросите свързани с изграждането на тунела под връх Шипка и Западния обходен път край Габрово. Чешката фирма „Метростав“ не е единствената, която проявява интерес към изграждане на тунела чрез публично-частно партньорство. Областният управител вече има информация за желанието на дружества от Италия и Швейцария да строят съоръжението под Шипка. Специално швейцарците имат 100 годишен опит в реализацията на такива тунели. Предстои да се осъществят отделни срещи с представители на двете фирми. Пред участниците в срещата Светлозар Тодоров заяви, че от ноември до сега министър Асен Гагаузов не е пуснал обявата за инвеститорски интерес, въпреки изрично поетия ангажимент. Написани са официални писма до МРРБ, НАПИ и областния управител на Габрово, в които от чешката фирма „Метростав“ заявяват намерението си да строят тунела под Шипка.
Предстои да се напише второ писмо и по проблема със строителството на западния обходен път. Към момента няма отговор на първото, което беше изпратено преди месеци.
По повод строежа на пътя е формиран инициативен комитет, в който са включени хора от кварталите, които ще бъдат засегнати от реализацията на съоражението. Те настояват трасето да не преминава през населени места и по този повод се обърнаха към комисията по петициите към Европейския парламент със съдействието на евродепутатката от НДСВ Биляна Раева.

Министър Николай Василев заяви по време на срещата, че НДСВ принципно е против сделки с имоти без конкурс. Министър Василев каза това по повод на факта, че министрите от жълтата партия не подкрепиха размяната на имоти на Министерство на финансите срещу построяването на нова сграда на Националната агенция за приходите.

Николай Василев коментира проверката на ДАНС в неговото министерство като нарочен ход на депутати от опозицията, заради което той и пиарите му щели да изгубят ценно време за обяснения в парламента и пред медиите. Той добави още, че не смята да съди Сидеров за нападките му във връзка с продажбата на БТК, тъй като „Волен всички го познаваме, такъв си е по характер, не може да се направи нищо“.

НДСВ няма да влиза в никакви коалиции с други партии преди изборите, каза Станимир Илчев. Той твърдо заяви, че въпреки намеците на лидера на либералите Греъм Уотсън за коалиция ДПС-НДСВ, това нямало да се случи.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 07.04.2009 в 13:49 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране