За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Искаме по – леки условия за еврото


в. Стандарт

По-смекчени критерии за въвеждане на еврото поискаха евродепутатите. Сега страната ни не отговаря само на един от критериите – ниво на инфлацията. Много от държавите в Еврозоната обаче нарушават приетите условия, затова и към останалите трябва да има гъвкав подход, коментира Румен Йончев от Движение „Напред“. До един представителите ни в Брюксел се обединиха около идеята за възможно най-бързо присъединяване към валутния механизъм ERM-2, където страната ни ще бъде под наблюдение поне 2 г., преди да въведе единната валута. Не приемам обаче теории за паралелно ползване на лев и евро, категоричен бе Атанас Папаризов. Това ще навреди на лева, спомнете си Аржентина, допълни той. Правете разлика между паралелно ползване и едностранно въвеждане на еврото, контрира го Биляна Раева. Според нея, ако общата валута се въведе заедно с лева като официално разплащателно средство, българите и бизнесът ще бъдат улеснени при преводите и липсата на валутни разлики. Ще паднат и лихвите по кредити, допълни Надежда Михайлова.
Евродепутатите се обявиха и против увеличението на минималните ставки за акциза върху алкохолните напитки и цигарите, което ЕС предвижда. Страната ни не можа да защити най-доброто решение за бизнеса, но колегите в ЕП реагират остро заради здравословните проблеми, които пораждат пиенето и пушенето, призна Биляна Раева. Все пак някои от стъпките на скока ще бъдат минимални, поясни тя.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 11.04.2009 в 15:03 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране