За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева: Либералите вкараха ЕС в България и България в ЕС


За ролята на европейските либерали в националните кампании и за кампанията за евроизборите в страните-членки от югоизточна Европа  говори днес евродепутатът Биляна Раева  на организираната от ЕЛДР пресконференция в ЕП. Председателят на европейската либерално-демократична и реформистка партия (ЕЛДР) г-жа Анеми Нейтс, представи кампанията на партията за евроизбори 2009, манифеста и новия уебсайт. „Иска ми се да вкараме повече Европа в националните си кампании, за да се разбере важността на Европейския парламент“, заяви Нейтс представяйки четирите тематични видеоклипа, посветени на гражданските свободи, околната среда, икономиката и външната политика.
„Ако не искате 25-30% от населението на страната да решават вместо вас – гласувайте“, заяви Раева в отговор на въпрос защо трябва да се гласува и подчерта важността на ЕП в процеса на взимане на решения. Важен приоритет е влизането в Еврозоната с оглед на финансовата стабилност, изтъкна още тя. Ролята на жените в политиката и мерките за преодоляването на финансовата криза бяха акценти в изказването на евродепутатите от АЛДЕ и членове на съвета на ЕЛДР Лена Ек и Йорго Чацимаркакис.
Официалният старт на кампанията на либералите в Европейския парламент е утре. Очакват се над 1000 участници, сред които над 70 кандидат-депутати за ЕП, 20 топ-имена на либерали като Пат Кокс, Мати Ванханен, Дидие Рейндърс, Греъм Уотсън, над 40 акредитирани за събитието журналисти от цяла Европа. Делегация от НДСВ също ще присъства на събитието.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 14.04.2009 в 15:14 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране