За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Симеон Сакскобургготски и Меглена Кунева получиха най-много овации от европейските либерали


Пред 1000 делегати от европейски либерални партии вчера в белгийската столица Брюксел председателят на Европейската либерално-демократична и реформистка партия (ЕЛДР) Анеми Нейтс се обърна първо към лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски, а след това и към другите водачи на делегации и определи предстоящата кампания като съдбовна за либерализма. България е представена с делегация, водена от лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски и включваща още зам.-председателя на НДСВ Илия Лингорски, евродепутата Биляна Раева, народния представител Антония Първанова, началника на международния отдел на НДСВ Алида Ризова, Борислав Цеков, член на ЦПЩ на НДСВ, шефа на пресцентъра Людмила Виденова, областни координатори и регионални журналисти.

Анеми Нейтс анализира ситуацията в света и Европа и подчерта, че точно във времето на икономическа криза Европейският съюз показа на хората, че заедно по-лесно могат да се справят с последиците, отколкото всяка страна поотделно. „Социалистите сега искат да се върнат към времето, когато публичните услуги предлагаха не услуги за хората, а заетост за хората. Тяхната политика беше неефективна и пропадна. Ролята на либералите в момента се изразява в това да предложат формулата на свобода, но и на баланс в съчетаването на устойчива икономика и благоденствие на хората.

Според белгийския вицепремиер Дидие Рейндерс и бившия президент на Европарламента Пат Кокс, изборът за нов парламент и нова комисия поставят на първо място необходимостта от лидери с визия, идеи и професионализъм. „Такива хора са либералите. Победата на либералите ще е победа на Европа“, заключи Рейндерс.

Кампанията на либералите ще бъде композирана върху няколко основни теми – граждански права и свободи, устойчива икономика, здрави финанси без национален протекционизъм и заявената за първи  път  нова идея за „петата свобода“,свободата на движение на знания. Представена бе и новата идея за договор за зелена икономика в Европа.

Меглена Кунева включи в предизборната кампания на либералите новото отношение между потребители и производители. Тема, която европейците чуха за първи път от българския либерален комисар. Социалистите и християндемократите разчитат на сила, а тя все някога свършва. Либералите разчитаме на свобода, а тя е вечен двигател. Това беше и част от девиза на „предизборното рали“ на европейските либерали снощи в Брюксел.

„Ралито“ представлява публичен дебат по споменатите основни теми за евролибералите за предстоящите евроизбори. На форума участват действащи премиери, министри, евродепутати, лидерът на либералната група в Европарламента Греъм Уотсън, както й избраният за Генерален секретар на НАТО датски министър-председател Андерс Фог Расмусен.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 16.04.2009 в 15:29 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране