За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева: Трябва да подкрепим ЕС за постигане на по-добре функционираща и ефективна данъчна система


Изказване в пленарна зала по два доклада свързани с данъчното облагане и борбата с данъчните измами направи евродепутатът Биляна Раева на редовната сесия на ЕП в Страсбург. „Силно вярвам, че страните членки трябва да запазят своята автономия при избора на система за данъчно облагане“, каза тя. Раева акцентира върху основния дебат дали да бъде премахната системата за данъчно начисляване при източника в полза на автоматичната обмяна на информация. Съображението е, че прилагането единствено на обмяна на информация няма да доведе до избягване на данъчните злоупотреби, нито до повишаване на събираемостта, а само ще отнеме конкурентното предимство на банковите системи на някои страни членки. Раева е предложила комисията да направи оценка на съществуващите системи до 2010г. и на базата на резултатите да вземе необходимите мерки за избор на един от механизмите.
По другия важен доклад за измамите с ДДС при внос, засягащ обмена на информация и въвеждането на механизъм за споделена отговорност в борбата с измамите, Раева подчерта, „че защитавайки данъчните приходи на всички страни-членки е важно да гарантираме, че споделената отговорност настъпва при доказани нарушения и липса на съдействие от страна на търговците“ .
Евродепутатът подготвя докладите в качеството си на докладчик в сянка за групата на либералите. Двата доклада се гласуват днес в Страсбург, както и доклада й за електронните пари.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 24.04.2009 в 15:41 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране