За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Изказване на евродепутата Биляна Раева на заключителната конференция по повод организираните от НДСВ-Варна кръгли маси, 16-17 януари


Уважаеми госпожи и господа, скъпи приятели,
Преди близо две години вие ми гласувахте доверието да ме изберете за лице на НДСВ в първите български избори за Европейски парламент.
Да бъда водач на листата на най-уникалната партия. Това е чест, която пожелавам на всеки един българин! Когато отидох в Европарламента се убедих каква невероятна работа са свършили нашите евронаблюдатели. Гордея се с впечатлението, което са оставили и е чест да продължа това, което са направили.
За две години сме постигнали много в Брюксел и ефектът от нашата работа се отрази на всяко семейство. Това засегна демографската стратегия за Европа, балансът между интересите на бизнеса и опазването на околната среда. Създадохме условия за достъпност, сигурност и конкурентноспособност на пазара на труда, равен старт и гарантирани права за българите в чужбина.
Какво предстои?
Ще продължа да отстоявам българските национални интереси. ЗАЩОТО ЗА МЕН ИМЕННО БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ СА КАУЗА!
Знаем колко важно е да се възстанови доверието към страната ни и колко много работа още предстои, за да укрепим образа си пред Европа.
Това означава кристално ясни правила и тяхното спазване при инвестирането на европейските фондове в България, което е път към подобряване на доходите на всички българи. А дали ще се промени манталитетът ни? Да се надяваме, че запазвайки националния си облик, ще придобием най-доброто от общоевропейските ценности.
А за това и 5, и 10, и 15 мандата не са достатъчни.
Имаме и своите важни победи:
Спечелихме битката за еврото. След няколко години, когато икономистите на НДСВ вкарат България в еврозоната, на евробанкнотите ще пише Евро на кирилица. Ставаше дума за една единствена буква. Но наша буква…Така както са си го представяли Кирил и Методий.
Гордея се, че екипът, който остана след мен в МДААР е първенец по усвояване на еврофондове. С това доказахме, че сме отбор от европейската лига.
Радвам се, че НДСВ-Варна има амбициозно и младо ръководство, че в залата се чувства сила и енергия, и ако през следващите 6 месеца работим така, както за подготовката на тази конференция, то ние ще спечелим предстоящите избори.
Близо две години след кампанията за евроизбори бих искала от сърце да благодаря на всички, които направиха възможен този мандат.
На Негово Величество, на партийното ръководство, на нашите координатори, на варненци и всички, които работиха неуморно да има НДСВ депутат в Европейския парламент. Защото всъщност ние, с кампанията, която организирахме спечелихме мандат в Европейския парламент.
Помня изказването на Радостина Иванова от кампанията през 2007-ма г., което ме просълзи. Тя каза: „Да, аз владея много езици, но мисля и мечтая на български“. Гордея се, че съм българка, варненка и че НДСВ ме избра за свое лице в първите български избори за Европейски парламент.
Ще продължим започнатото! Заедно…!


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 20.01.2009 в 16:55 в категория Речи. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране