За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева се срещна с представители на браншови организации


Агенция „Днес +“ ,Варна

На 23 август, членът на Европейския парламент Биляна Раева проведе редица срещи с представители на браншови организации, с цел подготовка на нейното становище по доклади на ЕП в съответните области за предстоящата сесия на ЕП в Страсбург в началото на септември.

При срещата с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България , г-жа Раева обсъди възможности за включването на българското бяло саламурено сирене към в доклада на ЕП, изменящ и допълващ регламент на Европейския Съвет No 1255/1999 относно общата организация на пазара на мляко и млечни продукти. Също така бе обсъдена възможността българските производители на млечни продукти да бъдат подпомагани при евентуална адаптация на опаковките (мини опаковки) на предлаганите млечни продукти за училища и ОДЗ.

На последвалата среща с представител на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури бяха изложени основните приоритети на агенцията за развитие на българската риболовна индустрия в рамките на ангажиментите, поети при членството на страната ни в ЕС. Акцент бе поставен върху необходимостта за модернизация на българския риболовен флот, за да се позволи икономическо оптимизиране на риболова.

Среща бе проведена и с представители на две асоциации на транспортьорите, НСБС ( Национално Сдружение на Българските Спедитори) и АEBTRI (Асоциация на Българските Предприятия за Международни Превози и Пътищата ). След задълбочен разговор с представителите на НСБС, г-жа Раева прие да предложи поправка към доклада на ЕП относно логистиката на транспорта на стоки в ЕС, която да отрази необходимостта от по-добро митническо обслужване и уеднаквяване на митническите процедури в новите страни членки, като основен елемент за повишаване на ефективността на логистиката на транспорта на стоки в ЕС.
Г-жа Раева ще подкрепи редица поправки към същия този доклад, отразяващи приоритетите, изложени от представителите на AEBTRI, a имено необходимостта от изграждането на План за действие на ЕС, създаващ модерна и ефективна логистична система , разполагаща с инфраструктура с достатъчна взаимна обвързаност и много функционалност.

Представители на Съюза на пивоварите в България изложиха своята загриженост относно някои мерки в доклада на ЕП относно стратегия на ЕС за оказване на подкрепа на страните членки за намаляване на вредите от алкохола. Според пивоварите, част от предлаганите мерки са твърде рестриктивни и с неясен ефект по отношение предлагането, рекламата и мърчадайзинга на пиво. При срещата г-жа Раева се ангажира да отстоява интересите на една от икономически силно значимите индустрии на България, прилагаща най-високи световни стандарти, като ще предложи някои поправки отразяващи приоритетите на бранша към текста, който ще се гласува на 6 септември в ЕП в Страсбург.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 23.08.2007 в 12:20 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране