За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева бе избрана за председател на Делегацията на ЕП за Швейцария и ЕИП


На 5 септември, по време на пленарната сесия в Страсбург, Биляна Раева бе избрана единодушно за председател на делегацията на Европейския парламент за работа с Швейцария и на Съвместния парламентарен комитет за европейското икономическо пространство – ЕИП, което включва Исландия, Норвегия и Лихтенщайн. Евродепутатът от НДСВ поема тази длъжност от Дияна Уолис, заместник-председател на Европейския парламент.

Приоритетите на делегацията включват присъединяването на България и Румъния към ЕИП с цел свободно движение на хора, морска политика и риболов, данъчно облагане в страните членки на ЕИП и Швейцария, сигурност и енергетика, както и реформите в ЕС и възможностите за приемане на нови държави членки. Като председател на делегацията, Раева ще подпомага прилагането на финансовият инструмент, предназначен за сближаването на ЕИП с България и Румъния.

Биляна Раева ще е домакин на предстоящата 18-а интерпарламентарна среща между Европейския съюз и Исландия, която ще се проведе на 12-13 септември в Брюксел.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 05.09.2007 в 9:24 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране