За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Какво мислят и предлагат от ЕЛДР в отговор на финансовата криза


Инициативата „е-посланик” на ЕЛДР, на която Биляна Раева като европейски депутат от АЛДЕ е „мисионер”, започна да разпространява първите си информации в европейската мрежа.
Либералите вярват в ползата на отворените пазари. Свободните пазари са инструмент за постигане на икономически просперитет, а не крайна цел сами по себе си. За разлика от тях, европейските социалисти и консерватори вярват, че протекционизма може да бъде „магическата пръчица“ за излизане от тежки икономически кризи.

Противно на това, европейските либерали вярват, че свободната конкуренция води до иновации необходими за излизането от кризата. Постиженията на единнния европейски пазар трябва да бъдат пазени като „съкровище“ на европейското семейство. Това означава например, да не се дава финансова подкрепа на структурно неефикасни компании и по този начин да бъде избегнато финансово обременяване на бъдещите поколения. Ето защо либерализмът играе ключова роля за излизането от кризата.

Необходимостта от последователни и координирани действия на страните членки на ЕС е очевидна. Либералите от цяла Европа – в Европейския парламент, но и на национално и регионално ниво – полагат усилия да предотвратят друг последващ срив и да възстановят икономическия растеж.

Специалното досие на ЕЛДР – „Финансова криза – Либерални отговори“ ни предоставя пълна компилация от документи и конкретни действия показващи как либералите от ЕС, но и в международен план, се справят с тези предизвикателства.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 18.05.2009 в 18:29 в категория Европарламент. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране