За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева: Европа очаква Пловдив


В. „24 часа“ – Пловдив

Г-жо Раева, открихте Информационен офис в Пловдив. Какви услуги предвиждате да предоставя той на гражданите?

Информационният офис в Пловдив е петият в страната, който откривам. Идеята ми е до средата на 2008 г. да има 12 такива офиса. В тях гражданите, представителите на бизнеса, на общинските и областните институции, на неправителствените организации, ще могат да получават информация за възможностите за кандидатстване с проекти за средства от Европейския съюз. Асистентите ми ще дават информация и за дейността на Европейския парламент, моята работа като член на ЕП от България, ще осъществяват връзка с експерти от институциите по различни въпроси, касаещи политиките и програмите на ЕС. Това са центрове, каквито досега не са откривани в страната и които ще са в помощ на хората.

Кандидат-кметската кампания на НДСВ в Пловдив е под мотото „Европа очаква Пловдив“. Как точно Пловдив може да се впише в Европа?

Пловдив е един прекрасен европейски град. Той има своята история и богато историческо и културно наследство, които не бива да се пренебрегват. Те са базата за развитието на града, за подобряване на разпознаваемостта му в Европа и света, за превръщането му в притегателен център. На инвестиции, събития, хора. Това, което виждам, че все още липсва на града, е повече качество в обслужването, повече чистота, по-добра инфраструктура и възможност за задържане на младите хора тук, в България. Все пак те са бъдещето на страната ни. Всичко това би могло да стане с повече политическа воля, каквато е доказала че има НДСВ като партия, както и с помощта на Европейските фондове. Именно те са средството, начинът, да направим средата, в която живеем по-добра, по-красива, по-качествена и по-желана от самите нас. Те са и възможност за добри доходи и повишаване на жизнения стандарт – нещо, което убедена съм, искаме всички.

Кандидат-кметът Александър Буздрев, който НДСВ издигна с „Българско сдружение за честни избори и граждански права“, представя една доста амбициозна програма, свързана с подобряване на транспорта, инфраструктурата, социалната и здравната политика, качеството на туризма и задържането на младите. Може ли всичко това да се осъществи със средства от Европейския съюз?

Седемте Оперативни програми, които има България до 2013 г. са изключителна възможност за страната ни да развие и подобри условията не само по отношение на инфраструктурата, но и на всички услуги, здравеопазването и социалните дейности, човешкият ресурс, бизнес-средата. Разбира се, не бива да се разчита единствено на тях, но те са шанс да повишим стандарта си на живот, който трябва да използваме пълноценно. Г-н Буздрев е изключителен човек, който е роден и израснал в Пловдив. Той познава много добре проблемите на града. Има волята, желанието и визията как да направи Пловдив по-добро място за живот. Работата му в системата на образованието е много ценен опит, свързан с ръководството и управлението. Именно тези качества са важни за един кмет. Затова подкрепям г-н Буздрев и вярвам, че заедно с добре подготвения си екип от професионалисти-експерти, ще направи най-доброто за града. Аз, от моя страна, като член на Европейския парламент, но също така и като експерт, ще направя всичко възможно, за да помогна за модернизацията на нашата страна и ускореното развитие на градове като Пловдив.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 06.10.2007 в 1:30 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране