За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Пълно либерализиране на пазара на труда в ЕС преди 2014 г. предложи Биляна Раева на ЕП


Агенция „Днес +“ ,Варна

Членът на Европейския парламент Биляна Раева подкрепи предложението на Европейската комисия за развитие на дългосрочна демографска стратегия в Европейския съюз. На заседанието на Комисията по икономически и парични въпроси към Европейския парламент, Биляна Раева представи своето становище към доклад на Парламента за демографското бъдеще на Европа. Сред основните моменти, които Биляна Раева представи, са координация на мерки, насочени към публичните финанси, здравеопазването, образованието и различията в системите за социални помощи в отделните държави членки на ЕС; използване на различни финансови инструменти, включително частни пенсионни фондове; данъчни облекчения за фирмите, които наемат служители в пенсионна възраст, както и осигуряване на данъчни облекчения върху допълнителен доход към пенсия; ранното пенсиониране, без да е причинено от здравословни проблеми, да се свързва с намаляване размера на пенсията; насърчаване ранния „вход“ за младите хора на пазара на труда; по-стриктни мерки срещу избягване на плащането на социални осигуровки и данъци; съставяне на „бенчмарк“-и от Европейската комисия на база на държави членки, успели да създадат икономически и социални стратегии за справяне с демографските предизвикателства пред Европа. За пълното либерализиране на пазара на труда на ниво ЕС, Биляна Раева подчерта, че Европейската комисия и държавите членки трябва да ускорят процеса на свободно движение на всички работещи в рамките на разширения ЕС преди 2014 г.

Членът на Европейския парламент посочи и основните фактори, които влияят негативно върху демографското развитие на Европа. Сред тях са ниската раждаемост, увеличаването на дела на хората между 45 и 60 години в следствие на „бума на бебета“ след Втората световна война, увеличаване продължителността на живота и частично компенсиране на тези проблеми от потока на имигранти към Европа. Комисията по икономически и парични въпроси определи 23 октомври като срок за представяне на предложения за промени по становището. Биляна Раева изказа готовност към своите колеги за дискусия и диалог. По процедура, получените предложения за промени трябва да бъдат разгледани и дискутирани на заседание на Комисията.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 09.10.2007 в 11:36 в категория В медиите, Мегафон. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране