За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Либералният „е-посланик” за правата на пациентите в ЕС


ЕЛДР продължават линията си „е-посланик“ със съобщения за правата на пациентите. През юли 2008, Европейската комисия лансира законодателен пакет с цел да позволи на гражданите от ЕС да ползват медицински услуги в страна, различна от тази, на която са граждани или в която са здравноосигурени.
През април 2009г. Европейският парламент прие доклад, в който са заложени общите насоки, по които да се развият траснграничните здравни услуги в рамките на ЕС.

Европейските либерали силно подържат развитието на този вид услуги. Ние сме убедени, че улесненият достъп до трансгранично здравеопазване ще позволи подобряване на общото ниво на здравеопазването в рамките на ЕС.

Разширяването на Единния Европейски пазар, който да включва и здравеопазването, е сред основните приоритети на европейските либерали, заложен в нашата предизборна платформа, казват от ЕЛДР.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 19.05.2009 в 15:06 в категория Мегафон, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране