За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Евродепутатът Биляна Раева ще помага за рекламиране на Добрич в Брюксел


Добруджанска трибуна

Хората в България знаят малко за възможностите, които фондовете на ЕС предлагат. Тази неинформираност води до съмнение дали парите не са предварително разпределени, дали ще успеем да ги усвоим и няма ли да върнем част от тях в Брюксел. Именно затова започнахме създаването на офиси в по-малките областни центрове, където хората да могат да получат навременна и пълна информация. До месец такъв ще има и в Добрич, заяви при визитата си в града ни на 13 октомври евродепутатът Биляна Раева. Тя се срещна със студенти и преподаватели от Международния колеж и обяви подкрепата си за кандидата за кмет Енчо Малев, издигнат от коалиция „Обединена десница за град Добрич“. Биляна Раева запозна присъстващите със седемте оперативни програми на ЕС. Тя акцентира върху програмата за развитие на човешките ресурси, която инвестира в хората, за да се стигне в крайна сметка до по-високо качество на българския продукт на общия европейски пазар. Това ще доведе до повишаване на жизнения стандарт в страната, убедена е Биляна Раева. Тя поясни, че програмата инвестира в образованието, здравеопазването, квалификацията на работещите. Оказа се, че харченето на пари за преквалификация на безработни е неефективно, каза евродепутатът от НДСВ.

Имам идея да се ползват услугите не само на български, но и на ирландски консултантски фирми за разработване на проекти. Желанието ми е да се поучим от опита на тази страна, която през последните години сътвори истинско чудо и има най-големия икономически растеж в страните от ЕС, обяви Енчо Малев.

Биляна Раева заяви, че ще съдейства за реклама на Добрич в Брюксел. Този град е не само столица на Белгия, но и седалище на почти всички европейски институции, на световноизвестни концерни и много международни организации. Биляна Раева добави, че презентацията на града ни би могла да се осъществи чрез вече разкритите български фронт-офиси в Брюксел.

Енчо Малев получи уверенията на евродепутата, че добричките фирми и неправителствени организации ще бъдат консултирани от екипа й, за да могат да разработят добри проекти, които да се преборят за финансиране.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 15.10.2007 в 11:42 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране