За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева обсъди на срещи в Бургас темите за ЕП и младите, проблемите на града и областта


„Едно от качествата, които трябва да притежава евродепутатът, за да убеди 785-те депутата, е да изслушва аргументите на другите, за да ги използва в своя защита. В рамките на минута и половина-две трябва да убедиш присъстващите в пленарна зала защо трябва да подкрепят твоето предложение”, посочи настоящият евродепутат Биляна Раева на лекция в Бургаския Свободен университет вчера. Тя допълни, че е горда със 17 такива свои постижения, сред които са въвеждането на идеята в ЕП за единно зарядно устройство за GSM апарати от 2012 г., което би спестило 20 млн. тона електронни отпадъци в световен мащаб; 7 годишен период с по-ниските квоти за България за обратно изкупуване на вредните емисии от индустриалните предприятия, които ги произвеждат и др.
„Ние с действията си можем да променим нашето бъдеще. Ако на 7 юни не изразите своята позиция, 30 % ще го направят вместо вас”, каза още Биляна Раева.
Бургаският Свободен Университет беше домакин на среща-дискусия на тема „Европейският съюз – сила за промяна”. В нея участваха и кандидатите за евродепутати от НДСВ Соломон Паси и Даниела Русева. Според студентите евродепутатът трябва да е гъвкав дипломат, да е лоялен, да умее да балансира между българските и европейските интереси, да владее чужди езици.

Евродепутатите от НДСВ да отворят свой офис в най-големия бургаски жилищен комплекс Меден Рудник, предложи председателят на Граждански инициативен комитет на к-с Меден Рудник Кръстьо Ставрев по време на среща с кандидатите на НДСВ Биляна Раева и Даниела Русева.
Това е най-старото действащо гражданско обединение на територията на Бургас, инициатор на редица предложения за подобряване на жизнената среда в Меден Рудник.

По-късно през деня граждани на град Поморие се срещнаха с еврокандидатите Биляна Раева и Даниела Русева. Бяха обсъдени резултатите от референдума за петролопровода Бургас -Александропулис. Биляна Раева пое ангажимент пред Инициативния комитет да запознае с резултатите от референдума г-н Ставрос Димас, еврокомисар по екология. Също и да внесе в Комисията по околна среда на Европарламента всички аргументи против използването на технологията „монобуй“ при изграждането на петролопровода.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 20.05.2009 в 19:03 в категория България, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране