За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Междупарламентарният комитет за Европейското икономическо пространство провежда 29-то си заседание в Страсбург


Междупарламентарният комитет за Европейското икономическо пространство провежда в Страсбург днес и утре (14 и 15 ноември 2007 г.) 29-то си заседание. Във форума участва и Биляна Раева, член на Европейския парламент, която е председател на Делегацията на Европейския парламент за работа с Швейцария и на Съвместния парламентарен комитет за европейското икономическо пространство (ЕИП), което включва Исландия, Норвегия и Лихтенщайн.

Междупарламентарният комитет ще изслуша комисарят по риболова и морските въпроси Джо Борг, който ще представи програмата на Комисията за 2008 г. На заседанието утре, 15 ноември 2007 г., представителите на Комитета ще обсъждат проектодокладите „Енергия и промяна на климата: последствия за ЕИП“, „Отвореният метод за координация и ЕИП“ и „Бъдещите перспективи на ЕИП“. Въз основа на докладите, участниците в заседанието се очаква да приемат резолюция, свързана с целите на Европа за намаляване вредните емисии на газовете, които причиняват климатичните промени и използването на възобновяемите източници на енергия. Както и резолюция за прилагането на отворения метод на координация между Европейския парламент, националните парламенти на държавите от Европейското икономическо пространство и Европейския съд.

Утре, 15 ноември 2007 г., участниците в заседанието ще изберат председател на Комитета за 2008 г., излъчен от квотата на Европейския парламент. Председателят се избира всяка година на ротационен принцип измежду Европейския парламент и Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ).


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 14.11.2007 в 11:56 в категория Европарламент, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране