За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Бъди либерал!


Инициативата „е-посланик” продължава – ЕЛДР дават идея как може да звучи либералната предизборна реч в широк формат:
Европейските либерални партии се борят за икономически растеж и стабилност; либералите са загрижени за най-многобройната социална категория в нашите общества – честните и трудещи се граждани!

За разлика от другите, либералите не смятат, че държавата създава работни места или е по-добрият банкер! Те вярват в креативността и уменията на европейските граждани да създават работни места и икономически растеж.

Социалисти и десни често прибягват до стари протекционистки и популистки лозунги. Например – „Британските работни места, за британците !“. Друг техен прийом е в условията на криза да се впуснат да спасяват компании, които се ползват с висок медиен интерес. Те пропускат обаче основен факт – малките и средните предприятия са основните генератори на работни места в днешните икономики.

Европа не се нуждае от държава – „майка“, често споменавана от социалистите с вроденият им рефлекс да контролират всички аспекти от живота на гражданите. Не можем също така да си позволим да бъдем заблудени от някои десни правителства, които се опитват да се борят с кризата чрез протекционистки мерки.

Либералите са твърдо убедени, че трябва да се избегне объркването на причина и следствие при търсенето на корена на финансовата криза. Не пазарната икономика като система, а държавната намеса на пазара на недвижимо имущество в САЩ бе в основата на финансовата криза. От тази гледна точка, либералите винаги са защитавали ясното регулиране на пазарите.

Да, либералите подкрепят идеята за повече намеса от страна на Европа при разрешаването на икономическата и финансова криза. Но са изключително внимателни, когато ежедневно се предлагат нови „спасителни“ планове и пакети за стимулиране на икономиката. Тези планове се харесват на представители на отделни интереси. Либералите вярват, че парите на данъкоплатците трябва да бъдат оставени на самите тях! Те ще вземат много по-умни и отговорни решения за стимулиране на търсенето.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 25.05.2009 в 18:31 в категория Европарламент, Речи. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментари към “Бъди либерал!”

  1. Катя Чарнишка
    януари 12th, 2010 02:07

    Биляна стискам Ви палци!! Никога не се отказвай от себе си! Горе главата!!Има един израз „Кръгом и пак напред“- може и да има такива моменти!


Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране