За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева е подкрепила писмо до ЕК за преразглеждане квотите за вредните емисии


БНР – Радио България

Българският евродепутат Биляна Раева е подкрепила писмо до Европейската комисия /ЕК/, в което евродепутати от Чехия, Естония, Латвия, Унгария, Литва, Полша, Словакия и Малта заявяват позициите си за преразглеждане на квотите за емисиите въглероден диоксид, установени от ЕК за периода 2008-2012 г.

В писмото, отправено до председателя на ЕК Жозе Барозу и комисаря по околната среда Ставрос Димас, евродепутатите припомнят започнатия съдебен процес пред Съда на Европейските общности в Люксембург по повод намалените емисии на въглероден диоксид. Участието на Биляна Раева в инициативата е в подкрепа на официалната българска позиция, заявена от министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров, според която България също се включва към страните, които искат да бъде преразгледана квотата й за емисиите въглероден диоксид, информира БТА.

По повод включването си в инициативата Раева е изразила позиция, че България е сериозно засегната от решението на ЕК и заради това подкрепя писмото за преразглеждане на отпуснатите квоти. В писмото до Жозе Барозу и Ставрос Димас депутатите от ЕП изразяват „силно несъгласие с решението на Комисията за драстично съкращаване на предвидените за тези държави количества емисии“. Те заявяват, че има проблем в методологията на ЕК за определяне на въпросните квоти и че комисията набелязва много амбициозен план за намаляване на емисиите, който тези държави няма как да изпълнят в условията на висок икономически растеж, съчетан със силен ръст на чуждестранните инвестиции.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 15.11.2007 в 11:03 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране