За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Биляна Раева: Да развиваме земеделие на високо ниво


вестник „24 часа“


Не бива да позволяваме европейските субсидии да ни разглезят, трябва да развиваме земеделско производство с високо качество, конкурентоспособно в цял свят. Това заяви на среща със земеделски производители в Добрич кандидатът за втори мандат в Европейския парламент от листата на НДСВ Биляна Раева.

Тя допълни, че се подготвя реформа във финансирането на селскостопанската политика на ЕС. Българските земеделски стопани трябва да се възползват от преструктурирането на фондовете, подчерта Раева.

Румънката Рамона Манеску – депутат в ЕП, допълни, че земеделските стопани в родината й изпитват проблеми, подобни на българските производители. Повечето от европейските фондове са в полза на големите фермери и затова насърчаваме по-малките производители да се обединят поне в началото, каза Манеску.

Европейският парламент догодина ще гласува бюджета за целия ЕС, а след още една ще договаряме каква ще бъде финансовата рамка за периода след 2013-а. За това е много важно българските представители в Европейския парламент да са готови да преговарят, да имат аргументи в защита на политическите интереси, които представляват и на националните каузи, посочи Биляна Раева.


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 26.05.2009 в 17:36 в категория В медиите. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране