За мен Участие в ЕП Публикации Въпроси Екип Контакт
BG | EN
Новини
Информация
Омбудсман
Европейски фондове и проекти
Галерии
Възможности за работа
Връзки
 
 
Всички права, текстове, снимки и видео материали, са запазени и правата принадлежат на Биляна Раева.

Можете да ползвате материали от сайта при следните условия.

web design Zoom Deisgn
powered by
creativedesign.bg

Тенденциозна ли е тази грешка?


В момента подготвям опровержение на информацията на вестник „24 часа” от днес: „Евродепутатите ни на дъното по можене”, в която авторът Йовка Димитрова цитира класацията на британската неправителствена организация „Отворена Европа” неточно!
В нея неправилно се посочва, че българските евродепутати заемаме последните места по оценка на критериите за качеството на извършената работа. Таблицата, която авторът цитира, е групирана по държави и е сравнителна в рамките на съответната национална делегация. В името на истината трябва да се посочи, че е допусната неточност при интерпретирането на данните.
Истината е, че реалната класация е в друга таблица, в която са наредени всички евродепутати, а не групирани по националности. В тази таблица моето име е на позиция номер 218 от 785 депутати в ЕП, с 28 точки. Тенденциозно са заобикаляни очевидни разлики. Прилагам адрес, за да можете сами да направите своята преценка.
Това е поредният пример как се компрометират институциите и хората, които работят в тях!

Таблицата с позициите на евродепутатите

Позицията ми в класацията за България

Позицията ми в общата класация


Language

Show in English language

Мета данни

Темата е публикувана в 26.05.2009 в 18:38 в категория Мегафон, Новини. Можете да следите за нови коментари по нея с помощта на RSS 2.0 синдикиране. Можете да напишете коментар (моля прочетете какво пише над бутона "изпрати" и не изпращайте един и същи коментар няколко пъти, понеже същия се задържа за одобрение), или trackback от вашия сайт.

Коментари към “Тенденциозна ли е тази грешка?”

 1. Стас
  май 26th, 2009 20:11

  Как не ги е срам журналистите! Може ли такова нещо – освен незнание на английски език, показват явното пристрастие към търсене на евтини сензации и опит за дескредитиране на хората. Браво на Биляна за 218-тото място – при това само за частичен мандат – все пак хората в списъка са работили 5 години, а нашите евродепутати – само 2!
  За съжаление подозирам че опровержението и съответното извинение ще бъдат в малко каре на задна страница – а не както подобава на видно място на първа – и ще го представят не като факт, а като опит на някой да се изчисти!

 2. Delegat
  септември 26th, 2009 05:39

  Сайт отличный. Надо бы Вам награду вручить за него или просто орден почета. :)


Коментирай?

Коментарите са валидни само след въвеждане на ансти-спам цифрите.
Коментарите се задържат за одобрение.
Правила за коментиране